torsdag 18 februari 2010

Nya skandaler i IPCC

2 februari.
I går och idag har vi i socialförsäkringsutskottet varit i Norge och informerat oss om hur man där har organiserat sig inom socialförsäkringar och arbetsmarknad. Man har genomfört en stor reform som innebär att försäkringskassan och arbetsförmedlingen delar på lokala kontor för att förbättra servicen till medborgarna. Omorganisationen är nästan helt genomförd. Utvärderingen visar på vissa goda resultat, men också kvarstående problem i systemet.
Den som följer turerna kring den så kallade ”Climategate” kan knappast ha undgått en ny skandal kring FN:s klimatpanel, IPCC. Senaste nytt visar att man i sina rapporter plockat in en rapport om att Himalayas glaciärer skulle vara bortsmälta 2035 och därmed skulle miljontals människor stå utan dricksvatten. Nu visar det sig att grunderna för dessa ”väl etablerade fakta” byggde på en radiointervju med en forskare som saknade vetenskapliga fakta bakom sina påståenden. En tidigare etablerad forskningsrapport kom fram till att en avsmältning skulle kunna ske om 350 år förutsatt att temperaturen fortsatte att öka.
Det börjar nu bli pinsamt att vetenskapen och forskningen blivit så politiserad och politiskt korrekt att man drar till med löst sammansatta utsagor om framtidens klimat samtidigt som man inte kan förutsäga vädret 10 dagar framöver.
Den kyla och snö som omfamnat vårt land under denna vinter är nästan rekordartad. Förra gången det var så här kallt var 1987. Januari månad var flera grader kallare än normalt. Enligt uppgift får gå tillbaka till 1829 för att finna en januarimånad i Stockholm, där temperaturen inte någon dag var över 0 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar