tisdag 27 april 2010

Verkligheten anpassar sig inte efter dikten

20 mars.
Igår deltog jag i en sammankomst arrangerad av LRF i Halland. Vi besökte en källarrestaurant i Falkenberg, där vi bjöds på förtäring lagad på ekologiska produkter. Avsikten med träffen var att samtala kring olika frågor som rör svenskt och halländskt jordbruk. Det blev en givande och trevlig kväll.
Idag har dagen fyllts med de sedvanliga mötena i utskottet och riksdagsgruppen.
På klimatfronten fortsätter nya rapporter att strömma in, som alltmer visar på felaktigheter och överdrifter i tidigare forskning kopplad till IPCC, FN:s klimatpanel. För en tid sedan visade ny forskning att det inte alls såsom tidigare hävdats att Golfströmmen skulle avta och Skandinavien därmed få kallare klimat. Tvärtom finns inga noterade förändringar, snarare en viss ökning av flödet.
Nästa intressanta nyhet är att några forskare inte kan förstå vart den antagna värmeökningen av uppvärmningen tagit vägen. Därför framförde man tankar på att värmeöverskottet gömt sig långt nere i havsdjupen och kommer att dyka upp vid ett senare tillfälle. Problemet med denna nya spekulation är att temperaturen i haven bevisningen minskat något under senare delen av det senaste decenniet. Dessutom är haven betydligt enklare att mäta än solinstrålningen från några satelliter, som enbart avmäter en obetydlig del av atmosfären. Det blir allt mer tydligt att forskare med IPCC-kopplingar upplever frustration över naturen inte tar hänsyn till att teorierna och klimatmodellerna. Om klimathysterin hade lagts åt sidan skulle mycket vara vunnet och vi skulle kunna inrikta arbetet på att hjälpa verkligt utsatta människor, som saknar mat för dagen, ren energi och ett land i fred.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar