onsdag 22 juni 2011


Vecka 25.


Som en uppföljning på förra veckans möte med generaldirektören för Transportstyrelsen besökte jag ett företag i Skåne som sysslar med import av äldre amerikanska bilar. Vid besöket deltog också representanter för intresseorganisationer inom fordonshobbyn. Den verksamhet som företaget bedriver innebär att ett antal svenskar med intresse för gårdagens fordon ges möjlighet att förverkliga sina drömmar. Det skulle vara en stor kulturell förlust för Sverige om denna och motsvarande seriös verksamhet skulle förhindras eller ha orimliga förutsättningar för sin verksamhet. Vid besöket konfirmerades de problem och de frågor på området, som togs upp vid mötet med Transportstyrelsen.


För gemene man och de flesta politiker är det obekant att fordonshobbyn i Sverige omfattar en halv miljon människor, som direkt eller indirekt berörs av politiska beslut och myndigheters regelverk. Samtidigt tillförs det svenska samhället inte bara kulturhistoria, samhällshistoriska värden och förverkligande av tonårsdrömmar, utan också stora ekonomiska intäkter i form av skatteintäkter, arbetstillfällen och andra inkomster.


Den svenska fordonshobbyn har en lång tradition, som är väl värd att bevara och att värna. Därför måste alla vi som är engagerade hjälpas åt för att upprätthålla denna tradition, var och en utifrån sin situation och position.


Glad Midsommar hälsar jag och Lincoln Twelve 1947.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar