torsdag 4 november 2010

Ny mandatperiod!

Den 19 september valde de halländska väljarna att ge mig och kristdemokraterna i Halland förnyat förtroende att fortsätta som riksdagsledamot. Valresultatet vid riksdagsvalet i Halland innebar ett väljarstöd på 5,62 procent, vilket är något högre än rikssnittet. Marginalen för utjämningsmandatet är tämligen stor.
Det finns anledning att tacka alla som röstat på kristdemokraterna och därmed också gett alliansregeringen förnyat förtroende.
Den 5 oktober var det dags för Riksdagens högtidliga öppnande med sedvanlig pompa och ståt. Denna gång följde hustrun med och tillsammans fick vi njuta av en fin konsert i Stockholms konserthus.
Dagen efter var det så dags för det sedvanliga riksdagsarbetet. Det mest ovanliga inslaget denna gång var att ett nytt parti tog plats i Riksdagen. Ni kan nog gissa vilket. Just det, Sverigedemokraterna, som väljarna gav 20 mandat. Det kommer att bli en annorlunda och intressant politisk situation i kammaren. Tiden får utvisa hur detta kommer att påverka arbetet och majoriteterna i kammaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar