onsdag 16 december 2009

Äntligen lite tid!

Torsdagsmorgonen inleddes med ännu ett extra utskottssammanträde där alliansmajoriteten beslöt att bifalla förslaget till ändring av reglerna i sjukförsäkringen. Som väntat valde oppositionen att reservera sig för sitt eget förslag.

Efter utskottsmötet blev det sedan dags för en promenad till en sammankomst som anordnats av Amnesty International. Representanter för samtliga riksdagspartier deltog vid utfrågningen. Ämnet var asylproceduren i EU och hur människors möjlighet till asyl ser ut i olika EU-länder. En dansk föredragshållare inledde med att presentera en studie om förhållanden i Medelhavsområdet och FRONTEX funktion. FRONTEX är en EU-organisation för samverkan mellan EU-stater vid övervakning av EU:s yttre gränser. Det rådde i sammanhanget stor enighet om att organisationen måste ha goda kunskaper om rätten för alla flyktingar att få sin asylrättighet värnad.

Eftermiddagen kunde, äntligen, ägnas åt kontorsarbete och ett pressmeddelande om dagens beslut i utskottet. För intresserade kan hänvisas till kristdemokraternas hemsida. Alla debatter som hänvisas till kan i efterhand ses via riksdagens webb-arkiv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar